【荔枝角|飲食】台站 – 太細份同埋唔新鮮

因為雞朋友想食台灣野,本身係打算食同區另一間比較出名既店,但因為佢關門,所以轉食呢間台站。地理環境黎講佢係幾近而且仲係地鋪,好近D2 Place,好易搵到。

食物方面,我叫雞朋友幫手叫既,後面佢揀左鹵肉飯、拌面、炸魷魚同埋豆腐。

首先係講味道之前,雞先生我必須講句:好細份呀! 雖然呢間店既野食都偏平,飯同面都二十幾蚊,但我寧願佢收貴啲大份啲🤬🤬🤬,依家食到一半飽又唔夠!不過如果你本住食少少試下既心態,咁應該夠飽既~🧐

▲惹味蔥油伴面 $25
▲古早魯肉飯 $29

味道方面,我食既拌面係屬於正常發揮既!朋友食鹵肉飯就話隻蛋太咸,咸到食唔到😰😰😰。

▲酥脆炸魷魚鬚 $25
▲涼拌皮蛋豆腐 $19

小食兩款我都唔多鐘意,雖然外賣隔左陣先食,但食得出魷魚明確唔係好新鮮炸,甚至擺左好耐下。而豆腐我本身無咩興趣,食落去酸酸甜甜,唔知點評價好,但朋友話佢都唔多鐘意。

總括而言呢間店地理環境同埋價錢都唔錯,但食物份量同質素有待改善😪

🐓雞之總評
⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分)
✔️價錢便宜
❌ 份量好小
Follow 雞先生@mrchickenhk

餐廳資料

台站
地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心地下6A1號舖

廣告

發表迴響

%d 位部落客按了讚: